Skip to main content

Nokia E51, un smartphone subţire pentru business

Fiind un upgrade al popularului E50, toată lumea se aşteaptă, pe bună dreptate, ca Nokia E51 să îşi depăşească înaintaşul în cât mai multe privinţe. Şi chiar aşa este. Suportul Wi-Fi, HSDPA şi o versiune mai nouă de Symbian sunt cele mai importante avantaje ale lui E51 faţă de predecesorul său.
Nokia E51 are la bază aceeaşi filosofie ca înaintaşul său. Se vrea un smartphone cu o construcţie cât mai apropiată de cea a unui telefon obişnuit: cu taste normale, cu un ecran normal, cu dimensiuni normale. Nokia E51 nu are pretenţiile altor telefoane inteligente precum tastatură QWERTY sau ecran care să acopere două treimi din suprafaţa terminalului. Este un smartphone cu design de telefon normal.

Linii de design
Nokia E51 are un design clasic, serios şi în acelaşi timp discret. Nu o să regăseşti în el elemente de design ieşite din comun. Este totodată echilibrat. Blocul de taste şi ecranul îşi împart în mod egal suprafaţa telefonului.
Porţiunile metalice de care E51 dispune, spre deosebire de E50, îi conferă un aer mai de business, mai serios.

Construcţie
Toate elementele lui Nokia E51 îşi au originea în modul de construcţie al telefoanelor normale. Ecranul are 2 inch şi o rezoluţie de 240 x 320 pixeli, ocupând aproximativ jumătate din lungimea telefonului.
Sub ecran se regăseşte blocul de taste clasic pentru telefoanele inteligente Nokia: 2 taste soft, 2 pentru apeluri, meniu, agendă, mesaje, calendar şi ştergere. În centrul acestora, se află controllerul de tip D-pad cu 5 direcţii. Acesta nu ridică dificultăţi în folosire, navigarea în cadrul meniurilor şi apelarea funcţiilor făcându-se fără niciun fel de problemă. Şi tastatura este la fel de uşor de folosit. Tastele au dimensiuni nu foarte mari, dar suficient pentru a nu-i deranja nici pe cei cu degete mai groase.

Pe marginile terminalului se regăsesc butoanele deja clasice pentru acest tip de dispozitiv. În dreapta sunt două butoane pentru volum şi unul pentru comenzi vocale, în stânga se află butonul corespunzător înregistrării vocale, iar sus cel dePower . Ca şi la E50, butoanele laterale sunt cauciucate. Şi ca o remarcă strict subiectivă găsesc neinspirată alegerea acestui material. Din această cauză, butoanele laterale trebuie apăsate mai puternic, în special cel de Power.

Ca şi E50, Nokia E51 are la bază sistemul de operare Symbian S60. Însă, versiunea acestui model include Feature Pack 1, update care aduce o serie de îmbunătăţiri şi noutăţi.
Primul lucru pe care l-am observat la nivel de software a fost viteza de navigare în meniu şi de încărcare a aplicaţiilor. Este o viteză vizibil mai mare, comparativ cu E50. Asta şi pentru că Nokia E51 are un procesor mai rapid, de 369 MHz (spre deosebire de cei 235 MHz ai lui E50).
Business
Nokia E51 este un smartphone de business. Atât cât poate fi de business un terminal fără tastatură QWERTY şi editor de documente. Este posibilă vizualizarea documentelor, tabelelor, prezentărilor şi a PDF-urilor, dar nu şi editarea aceste tipuri de fişiere.
Partea de gestionare a informaţiilor personale revine calendarului şi notiţelor. În cadrul calendarului pot fi adăugate 4 tipuri de însemnări: întâlniri, memo, zile de naştere şi sarcini. Există 4 moduri de vizualizare a calendarului: lună, săptămână, zi şi vizualizarea numai a sarcinilor.
Nokia E51 conectat la calculator
Multimedia
Nokia E51 nu străluceşte pe partea de multimedia, dar nici nu se face de ruşine. De exemplu, nu mi se par tocmai normale funcţiileplayer-ului audio. Navigarea în playlist se face pe verticală. Adică în loc să apeşi controllerul în dreapta şi stânga pentru a trece la melodia următoare/anterioară trebuie să apeşi în jos pentru a trece la melodia următoare şi în sus pentru a reveni la melodia anterioară. Apăsarea controllerului în stânga şi dreapta acţionează acum volumul.
În rest sunt prezente la datorie funcţiile standard inclusiv modulul de gestionare a melodiilor şi playlist-urilor, Music Library şi egalizatorul grafic. Acesta din urmă oferă câteva scheme prestabilite, dar permite utilizatorului crearea altora noi.
Browser-ul lui Nokia E51 este unul dintre cele mai bune browsere Web pentru dispozitive mobile. La fel ca şi la celelalte telefoane inteligente Nokia testate şi prezentate pe go4it.ro, browser-ul Web se descurcă foarte bine în ceea ce priveşte randarea şi redesenarea paginilor Web pentru a le face uşor navigabile pe ecranul telefonului mobil. Nu lipseşte nici cursorul care simplifică modul de accesare a link-urilor şi-l apropie de browserele de desktop.
Utilizatorul poate opta pentru blocarea anumitor elemente (imagini, flash) pentru reducerea traficului. În ceea ce priveşte opţiunile de securitate nu lipseşte posibilitatea respingerii cookie-urilor sau salvarea respectiv nesalvarea numelor şi parolelor folosite pentru accesarea anumitor site-uri. Nu lipsesc nici funcţii clasice, precum lista de bookmark-uri sau funcţii moderne precum recepţionarea fluxurilor RSS.
De asemenea, nici configurarea conexiunii la Internet nu a fost dificilă ţinând cont că tot ce am avut de făcut a fost să salvăm setările trimise automat prin SMS de operator.
Camera lui E51 este implementată mai mult pentru a răspunde prezent la catalog. Calitatea fotografiilor este sub media camerele de 2 MP.




Chiar şi fotografiile realizate afară, în condiţii bune de luminozitate suferă de pe urma zgomotului evident de imagine. Şi culori sunt şterse. De asemenea, aplicaţia dedicată este săracă în funcţii. Balansul de alb şi tonul culorilor sunt singurele reglări care pot fi făcute.
Baterie
Nokia E51 are o baterie Li-Ion Battery (BP-6MT) de 1070 mAh. Producătorul promite 310 ore în stand-by şi 4 ore şi 20 de minute de convorbiri. La noi a rezistat 2 zile în condiţii de folosire destul de intense (30 de minute de vorbit, aproape 2 ore de navigat pe Internet prin Wi-Fi) şi 3 zile în condiţii de medii de utilizare (30-40 de minute de vorbit şi 15-20 de minute de ascultat muzică).
Bateria de la nokia E51
De menţionat şi faptul că prin conectarea la USB nu se realizează şi încărcarea bateriei.
Una peste alta Nokia E51 este un upgrade pe care îl recomand posesorilor de E50. Îmbunătăţirile, chiar dacă nu aduc nimic revoluţionar, sunt suficiente pentru a justifica un upgrade. Suportul HSDPA, Wi-Fi update-ul de Symbian sunt cele mai importante motive în favoarea lui Nokia E51. Dar să nu ai pretenţii de la camera foto.
Plusuri: [+] design echilibrat, serios, subţire[+] tastatură şi controller ergonomice [+] suport HSDPA şi Wi-Fi[+] S60 cu Feature Pack 1 [+] foarte rapid în meniuri şi la deschiderea programelor [+] browser Web excelent[+] port miniUSB
Minusuri:[-] butoane laterale dificile[-] calitate mediocră a camerei foto[-] nu se încarcă prin USB
Sursa:http://www.go4it.ro

Popular posts from this blog

Test New ALFA-AWUS036H v.2 (1.000mW) VS ALFA-AWUS036H v.1 (500mW)

- Recently emerged the New ALFA-AWUS036H v.2 (1.000mW), and these are the tests. TEST WITH NETSTUMBLER 1) usb da 100mW chipset railink 2) usb da 200mW chipset railink rt73 3) intel 2200 b/g con connettore esterno rp-sma 4) Alfa-AWUS036H 500mW 5) New Alfa-AWUS036H V2 da 1.000mW

TBS5520 Multi-standard TV Tuner USB Box review

Noul TBS5520 Multi-standard TV Tuner USB Box a celor de la TBS se foloseste de RafaelMicro R848 multi-standard tuner si  AVL6882 Demodulator pentru a reda urmatoarele standarde: ETSI EN 302-755 V1.3.1 (DVB-T2/T2-Lite) ETSI EN 300-744 V1.6.1 (DVB-T) ETSI EN 300-429 V1.2.1 (DVB-C) ETSI EN 307-421 V1.2.1 (DVB-S2) ETSI EN 300-421 V1.1.2 (DVB-S) ARIB STD-B31 V1.6-E2 (ISDB-T) ITU-T J.83 Annex B 12/2007 (J.83/B) http://www.tbsdtv.com/products/tbs5520_multi-standard_tv_tuner_usb_box.html Pe aspectul fizic nu insist, sunt destule fotografii pe internet, vreau doar sa punctez cateva aspecte: pentru alimentare este necesar cablu Y USB - este singura modalitate de a furniza energie si de aici avem o limitare in ceea ce priveste functionalitatea cu motor HH mobilitate sporita si posibilitatea alimentarii directe din bateria unui notebook sau chiar conectarea la Tableta Android (de indata ce driverele vor fi gata) “TBS 5520 USB2.0 in warm state” nici rece dar nici fierbin

FTS4BT Wireless Bluetooth® Protocol Analyzer & Packet Sniffer

Complex & Ever Changing Bluetooth is an extremely complex software and hardware technology that is evolving fast. Even the most experienced Bluetooth developers and test engineers are challenged by keeping up with the latest changes from the baseband all the way to the profile level. Interoperability There are now enough Bluetooth-enabled devices on the market to prove that the technology is viable. Commercial success is tied to making sure that your devices interoperate smoothly so consumers can realize the benefits of Bluetooth. Currently Supported Version 2.1+EDR Features: Extended Inquiry Response. Secure Simple Pairing. QoS. Non-Automatically Flushable Packet Boundary Flag. Sniff Subrating. Erroneous Data Reporting. Encryption Pause and Resume. Link Supervision Timeout Changed Event. Security Mode 4. Supports EDR (Enhanced Data Rate): FTS4BT is the only analyzer currently on the market to support Bluetooth v2.1 + EDR. Finger-sized Bluetooth ComProbe: Air sniffing hardware